09.01.2017.

Posjet nadbiskupa Seoula kardinala Andrew Yeom Soo-junga Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu

Nadbiskup i metropolit Seoula (Južna Koreja) i apostolski upravitelj opustošene  biskupije Pyong-yang (Sjeverna Koreja), kardinal Andrew Yeom Soo-jung posjetio je i održao predavanje 9. siječnja na Katoličkom bogoslovnom fakultet u Sarajevu.
Aktualne vjerske i političke prilike te povijest dviju Koreja kard. Soo-jung približio je ovdašnjim ljudima tijekom svojeg predavanja 9. siječnja u prepunoj dvorani Pavla VI. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Riječi dobrodošlice njemu i njegovim suradnicima uputio je dekan KBF-a preč. Darko Tomašević, a potom su crkveni velikodostojnici, bogoslovi i njihovi profesori te ostali pogledali filmski prikaz Crkve u Koreji. Zatim im se obratio i korejski nadbiskup, podsjetivši na: 5 000 godina dugu povijest korejskog naroda koji je preživio kalvariju te je podijeljen, 150 godina duge progone kršćana, brojne mučenike, značajnu ulogu laika i misionara u širenju vjere... Istaknuo je da ima veliki respekt prema vjernicima u BiH, te uputio nadahnjujuće poruke bogoslovima, svećenicima i biskupima. Na kraju je kardinal iz Seoula uz prevoditeljsku pomoć Marte Kiok Nam i dekana KBF-a odgovarao i na pitanja iz publike.
 
„U BiH sam uočio i važnost da mlade odgajamo za mir. I ovdje u BiH i kod nas u Koreji“, rekao nam je nakon programa kard. Soo-jung koji će, kako je najavio preč. Tomašević, sa svojim suradnicima nakon Banje Luke i Sarajeva posjetiti i Hercegovinu. 
(Preuzeto iz Katoličkog tjednika)
 
 
 
 

 

online casino slots