07.03.2017.

Održana tribina: „Oprost, zaborav i pamćenje“

Teološka tribina održana je 06. Ožujka 2017. god. na kojoj je temu “Oprost, zaborav i pamćenje” predstavljao gospodin Srđan Šušnica, magistar kulturologije i diplomiran pravnik. Organizator tribina je dr. Zorica Maros, a moderator ove tribine bio je mr. Oliver Jurišić. U uvodnom obraćanju prisutne je pozdravila gospođa Azra Crnkić-Muhić, predstavnica Konrad Adenauer Fondacije.
 
Na samom početku gospodin Šušnica govori kako su oprost, pamćenje i zaborav općeljudska i opće vremenska tema, no u kontekstu naše zemlje to je postala jako gorka tema koja se u na pogrešan način politizira i iznosi u  javnost. Također postavlja  pitanje, je li moguće pomirenje bez oprosta i je li moguć oprost bez pamćenja, odnosno oprost u koji je uključen zaborav?
 
Ističe koliko je važna kulturna memorija za jedan normalan i zdrav život, a da se nažalost u prošlosti na područjima Bosne i Hercegovine mijenjanjem naziva ulica i naselja taj kulturni memorijski narativ pokušao izbrisati.
 
Teološke tribine organizira Katoličkog Bogoslovnog Fakulteta u Sarajevu pod pokroviteljstvom Konrad Adenauer Fondacije i Renovabisa. Ova tema bila  je četvrta tribina trećeg ciklusa pod nazivom “Oprost i pomirenje – krilatice lišene sadržaja”.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

online casino slots