13.03.2017.

Predavanje profesora s Harvarda Stevea Jardinga na KBF-u u Sarajevu

Taj je događaj KBF organizirao s Fakultetom političkih nauka, ekonomskim i pravnim fakultetom, a predavanje profesora Jardinga, posvećeno vodstvu Donalda Trumpa, izazvalo je veliko zanimanje publike i imalo dva naglaska. „Prva stvar je da zapravo ne znamo kud će možda ovaj predsjednik voditi državu. Nema dugu povijest pa ne možemo reći kako je glasovao i radio. Nikada nije bio u Vladi i ne možemo znati gdje će voditi državu. Prva stvar je dati priliku da se vidi kud idemo.

Druga stvar je da se svijet jako brzo mijenja i napretci su jako veliki. Vladavina i država često nemaju odgovore na pomak i nove stvari koje se događaju. Kroz suradnju s više institucija možemo do tih stvari doći i to je naša ideja“, kazao nam je Jarding koji je tijekom predavanja iznio kako će vrijeme dati odgovore o Trumpovoj vladavini, kazavši kako je prerano govoriti i o njegovu odnosu prema regiji Balkana.
Nakon izlaganja odgovorio je na niz pitanja te osobito istaknuo značaj obrazovanja i uloge mladih u društvenom napretku.
Nazočnima su se obratili i dekan KBF-a preč. Darko Tomašević te Dražen Komarica, predsjednik Instituta Zrinski i bivši student Harvarda, a predavanje su pratili studenti više sarajevskih fakulteta, njihovi profesori te crkveni velikodostojnici i predstavnici diplomatskog kora.
Profesor Jarding je međunarodno poznat i priznat stručnjak koji predaje o teoriji vodstva, komunikacijama i vođenju političkih kampanja, a kao savjetnik sudjelovao je u raznim kampanjama u više od 25 zemalja na pet kontinenata.
 

KT

 

online casino slots