16.06.2017.

Te Deum na kraju akademske godine 2016./2017. na KBF-u u Sarajevu

U petak, 16. lipnja 2017. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu je slavljena Sveta misa zahvalnica na kraju akademske godine. Svetu misu,  u sjemenišnoj crkvi Svetih Ćirila i Metoda, slavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, uz koncelebraciju uprave i profesora KBF-a, poglavara Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i ostalih prisutnih svećenika.

Na početku Svete mise kardinala Puljića, profesorice i profesore te studentice i studente pozdravio je dekan KBF-a veleučeni prof. dr. sc. Darko Tomašević.

U prigodnoj homiliji kardinal Puljić dotaknuo se nekoliko tema. U prvom dijelu analizirao je današnje opće društveno stanje u kojem, kako je istaknuo, vlada negativna ekonomija koja guši druge u njihovu razvoju te napomenuo da se preko 40% svjetskoga bogatstva nalazi u rukama 1% stanovnika zemlje. Analizirajući današnje trendove kardinal Puljić je napomenuo svima nazočnima da su oni upravo ti koji, usvajajući i proučavajući Božju Riječ i sve ono što bi trebalo voditi zbližavanju sa Gospodinom, trebaju mijenjati svijet na bolje, „ali ne u buci i galami, nego tiho i učinkovito“. Sve nazočne pozvao je na zahvalu za sve primljene milosti kroz proteklu akademsku godinu.

Na Svetoj misi sudjelovali su profesori i profesorice te studenti i studentice KBF-a, a pjevao je zbor bogoslova Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

 

 

  

  

 

 

online casino slots